Werkplekleren met Leertechnologie bij HAN Future Proof event

By 11 oktober 2018Geen categorie

Dinsdag 9 oktober was CSS Breda aanwezig bij het Future Proof event ‘Leren en Ontwikkelen in de 21e eeuw’ van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hierbij werd de nieuwe naam van de opleiding Opleidingskunde onthult als ‘Learning & Development in Organisations’. Na een interessante lezing over Learn or Lose van Prof. Dr. Nick van Dam en de introductie van het Handboek Leren & ontwikkelen in Organisaties, konden de vele deelnemers verschillende workshops volgen.

Jos Baeten en Anouk Franken verzorgden namens CSS Breda twee interactieve workshops over Werkplekleren met Leertechnologie waarbij de deelnemers zelf werkplekleren konden ervaren.

In een korte introductie deelde Jos Baeten zijn visie en kennis over Werkplekleren met Leertechnologie, zoals die ook in hoofdstuk 13 van het Handboek Leren & Ontwikkelen in Organisaties is beschreven. Nadien konden de deelnemers zelf een van de werkvormen van Werkplekleren met Leertechnologie ervaren: Beeldend Trainen. Deelnemers uit verschillende organisaties, van alle leeftijden en met uiteenlopende ideeën, deelden hun visie met elkaar in Beeldsessies rond Beeldtafels. Dit met het doel tot een betekenisvolle dialoog te komen over Werkplekleren!

Omdat de wereld continu in beweging is, verandert ook de informatieverwerking van mensen. Werkplekleren met Leertechnologie is afgestemd op die vernieuwde cognitieve informatieverwerking en zorgt voor een optimaal leerproces. Deze manier van leren maakt het mogelijk om te leren vanuit de werksituatie, meer te leren in minder tijd, uitdagend te leren, ervaringen en expertise te delen en sociale interacties aan te gaan. De deelnemers van onze workshops konden dit in de workshop zelf ervaren en we hebben positieve reacties ontvangen.

Het was een inspirerend event en we hopen dat de deelnemers net zo veel van de workshops hebben geleerd en genoten als wijzelf!