Waardigheid & Trots

Het programma ‘Waardigheid en trots’ is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Met dit programma wil het Ministerie dat er naast feitelijk goede zorg ook een bijdrage wordt geleverd aan de kwaliteit van leven van kwetsbare ouderen. Het gaat over zorg die écht aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de cliënt.

Dit vraagt om professionalisering van medewerkers en teams, zij maken immers het verschil voor de klant/cliënt. Echter, door de continue veranderingen binnen de zorgsector sluit de ouderwetse manier van scholing niet voldoende aan op de leerbehoefte. Steeds meer organisaties gaan daarom op weg naar werkplekleren.

Bij werkplekleren vormt de werksituatie het vertrekpunt en is het leren erop gericht om de werksituatie te verbeteren door bijdrage van de medewerker. De lerende is verantwoordelijk voor zijn eigen leerproces en werksituaties worden omgezet naar leersituaties. Door Werkplekleren wordt leren & ontwikkelen écht geïntegreerd met werken. Dit alles wordt ondersteund met Leertechnologie van CSS Breda. Deze Leertechnologie zorgt ervoor dat team- en individuele ontwikkeling zichtbaar worden, dat deelnemers op ieder moment van de dag van en met elkaar (virtueel) kunnen leren, en dat er op de werkplek beeldinterventies kunnen plaatsvinden.

In het kader van ‘Waardigheid en trots’ werkt CSS Breda samen met verschillende zorginstellingen. We professionaliseren zorgprofessionals zodat ze meer verantwoordelijkheid nemen en met een persoonsgerichte beleving het verschil kunnen maken voor cliënten. Dat doen we op twee manieren: door middel van een train-the-trainer programma zodat medewerkers van de organisatie zelf de zorgprofessionals kunnen trainen & door professionaliseringsprogramma’s die wij in projectvorm uitvoeren bij de organisatie.

Ook binnen initiële zorgopleidingen zijn er mogelijkheden om zorg beter te laten aansluiten op dynamische zorgbranche en het programma ‘Waardigheid & trots’. Benieuwd naar werkplekleren met leertechnologie in het onderwijs? Lees dan dit artikel met daarin onder andere initiatieven van vooruitstreven ROC’s.

Wilt u meer inzicht in de kansen en uitdagingen van Werkplekleren of wilt u juist uw eigen ervaringen delen? Meld u dan aan voor één van onze sessies of bijeenkomsten! Lees in deze blog alle informatie omtrent de bijeenkomsten en inschrijfprocedure. We ontvangen u graag met een lekkere kop koffie of thee.