Sterk in je Werk-week

By 20 november 2018Geen categorie

De wereld om ons heen verandert razendsnel. De zorgsector is continu in beweging door technologische vernieuwingen, complexere zorgvragen en veranderingen in wetgeving. Door de continu veranderende zorgsector worden er andere kennis en vaardigheden gevraagd van zorgmedewerkers. Volgens Jacqueline Stuurstraat, directeur deRotterdamseZorg, betekent dit “dat zorgmedewerkers andere dingen moeten kunnen doen, op andere plekken moeten kunnen werken en vooral ook veerkrachtig genoeg moeten zijn om daarin mee te ontwikkelen.”

Om zorgmedewerkers te behouden is het belangrijk dat zij gezien worden, plezier hebben in hun werk en regie kunnen nemen over hun loopbaan. Daarom organiseren veel werkgeversorganisaties in de zorg van 19 t/m 23 november de Sterk in je Werk-week.

Tijdens deze week organiseren ruim honderd organisaties allerlei activiteiten speciaal voor zorgmedewerkers die hun werk goed, gezond en met plezier willen blijven doen. Ook verschillende klanten van CSS Breda zullen workshops verzorgen tijdens de Sterk in je Werk-week, zoals ArgosLaurensSonneburghZonnehuisgroep Vlaardingen, Archipel, Van Neynsel en anderen!

In het programma is er aandacht voor alle gebieden. Zo kunnen zorgmedewerkers nieuwe kennis opdoen op het gebied van technologie en zorg en kunnen zij te weten komen hoe ze kunnen mee veranderen met hun werk. De workshops kunnen gaan over meditatie en theater, maar ook thema’s als stress op het werk, grip in tijden van verandering en diepere coachgesprekken zullen aan bod komen. Ze helpen je om vaardiger te worden in het behouden van een eigen regie op wat je doet en waar je heen wil.

CSS Breda vindt het goed dat er vanuit werkgeversorganisaties aandacht gegeven wordt aan het leren en ontwikkelen van zorgmedewerkers, zodat zij in hun werk sterk worden én blijven.

Boeien, binden & behouden