Wil jij expert worden in werkplekleren en je organisatie hiermee verder helpen? En heb je interesse om aan de slag te gaan met nieuwe manieren van leren en leertechnologie? Grijp dan je kans om jezelf te ontwikkelen naar een baan of een rol met een nieuw perspectief. Doe actief mee aan één of meerdere expertprogramma’s die wij elk kwartaal in Breda en Zwolle aanbieden.

In deze vijfdaagse programma’s ga je met professionals aan de slag om je te verdiepen in één van de onderstaande gebieden. Dat doe je a la werkplekleren, wat wil zeggen dat je vertrekt bij werksituaties en kennis verwerft door afwisselende werk- en leervormen en aansprekende leertechnologie toe te passen. Dit doe je samen met zeer diverse deelnemers met minimaal een hbo denk- en handelingsniveau zoals trainers, verpleegkundigen, coaches, teamleiders, docenten, managers, opleidingsfunctionarissen, politiemensen, praktijkopleiders, adviseurs en hr-professionals.

In elk expertprogramma maak je een werkproduct dat jouw organisatie direct kan toepassen. Zo haal je de kennis en expertise in huis om zelfstandig werkplekleren binnen jouw organisatie te kunnen realiseren. Het product dat je in die vijf dagen ontwikkelt, is afhankelijk van het Expertprogramma dat je volgt.

Je kunt ieder expertprogramma afzonderlijk volgen en ontvangt nadat je het programma hebt afgerond een certificaat van de Academie voor Werkplekleren. Als je vier programma’s succesvol hebt afgerond, krijg je het certificaat van de Leergang Expert Werkplekleren met Leertechnologie.

Bekijk de onderstaande zes expertprogramma’s en schrijf je direct in of stel je vraag aan Laura.

Adviseren over Werkplekleren

In dit uitdagende expertprogramma leer je als leer- en ontwikkelprofessional de context, focus, strategische impact, principes, opbrengsten en resultaten van werkplekleren met leertechnologie. Daarnaast verdiep je jezelf in publicaties, onderzoeken en praktijkervaringen en creëer je een aansprekend (video)advies over de betekenis en plaats van werkplekleren met leertechnologie voor jouw organisatie.

Nadat je dit programma hebt afgerond, ben je gecertificeerd als Adviseur Werkplekleren bij de Academie voor Werkplekleren.

Dit expertprogramma wordt in Breda op donderdagen verzorgd. Data Breda Q3 2019: 12 & 26 september, 10 & 24 oktober, 7 november.*

Beeldend Trainen 

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden.

In dit programma word je opgeleid tot Expert Beeldend Trainen. Tevens ontwikkel je een Beeldinterventie over een onderwerp uit jouw eigen werkpraktijk bijv het realiseren van een feedbackcultuur of het omgaan met agressie. Een Beeldinterventie bestaat uit een Beeldsessie met een praktijkvideo, oefeningen en een sessie met Lessons Learned. Je levert zelf videofragmenten aan die door ons worden omgezet naar een rijke praktijkvideo. Daarnaast leer je meer over de methodiek en groepsdynamica en oefen je in nieuwe trainersvaardigheden.

Als je dit expertprogramma hebt afgerond, word je gecertificeerd als Expert Beeldend Trainen.

Dit expertprogramma wordt in Breda op maandagen en in Zwolle op maandagen en dinsdagen verzorgd. Data Breda Q3 2019: 9, 16 & 30 september, 21 oktober, 11 november. Breda Q4 2019: 28 oktober, 4 & 18 november, 9 & 16 december. Zwolle Q4 2019: 14 & 15 oktober, 5 & 25 november, 10 december*

Virtueel Leren

Je maakt kennis met nieuwe werk- en leervormen en leertechnologie die gebruikt worden bij het werkplekleren. Met deze nieuwe inzichten en ervaringen ontwerp je een aansprekend  leertraject voor de eigen organisatie waarbij je gebruik maakt van onderdelen van Het Leerplatform. Dit door jou ingerichte Leertraject kun je direct inzetten in de eigen organisatie.

Als je dit expertprogramma hebt afgerond, word je gecertificeerd als Expert Virtueel Leren.

Dit expertprogramma wordt in Breda op woensdagen verzorgd. Breda Q4 2019: 30 oktober, 6 & 20 november, 11 december, 8 januari. Zwolle Q4 2019: 28 & 29 oktober, 26 november, 18 december, 7 januari*

Ontwerpen & Werken met de PFC

In dit programma word je opgeleid tot Expert Ontwerpen & Werken met de PFC. Je leert de ontwerpprincipes en de kenmerken van de theorie van Samenlerend Produceren. Je ontwerpt en ontwikkelt concrete leeropdrachten voor een virtuele leeromgeving, je verdiept je in de kracht van de Peer Feedback- en Reflectiecyclus, in virtuele leerinteractie en leert hoe je die kunt modereren. Je rondt het programma af met een compleet ingerichte virtuele leeromgeving die je in de eigen organisatie of onderwijsinstelling direct kunt inzetten.

Als je dit expertprogramma hebt afgerond, word je gecertificeerd als Expert Ontwerpen & Werken met de PFC.

Dit expertprogramma wordt in Breda op woensdagen verzorgd. Data Breda Q3 2019: 11 & 18 september, 2 & 23 oktober, 13 november.*

Beeldende Teamontwikkeling 

Een bijzonder effectieve manier om een krachtige teamontwikkeling te realiseren.

In dit programma word je opgeleid tot Expert Beeldende Teamontwikkeling. Je maakt kennis met inzichten en leerprincipes over teamontwikkeling, je leert de ontwikkeling van individuen en teams zichtbaar te maken met behulp van speciale Leer- & Ontwikkelscans. Je gaat in op verschillende benaderingen van teamontwikkeling en hoe je hieraan sturing geeft. Het resultaat is een kant-en-klaar teamontwikkelprogramma voor de eigen organisatie.

Als je dit expertprogramma hebt afgerond, word je gecertificeerd als Expert Beeldende Teamontwikkeling.

Dit expertprogramma wordt in Breda op donderdagen verzorgd. Breda Q4: 24 oktober, 7 & 21 november, 5 december, 9 januari.*

Werkplekleren

In dit programma word je opgeleid tot Expert Werkplekleren. Dit zien wij als een afrondend programma waarin je overzicht krijgt op alle gebieden van werkplekleren en leertechnologie. Je leert te adviseren over hoe werkplekleren toegepast en geïmplementeerd kan worden. Er wordt veel met casuïstiek gewerkt van organisaties die al verder zijn met het toepassen van werkplekleren.

Het programma sluit je af door in een zelfbeoordeling aan te geven of je over de competenties van Expert Werkplekleren beschikt, waarmee je gecertificeerd wordt door de Academie voor Werkplekleren.

Dit expertprogramma wordt in Breda op vrijdagen verzorgd. Data Breda Q3 & Q4 2019: 13 september, 4 oktober, 1 & 22 november, 13 december.*

*Let op: de data van de bijeenkomsten kunnen nog wijzigen.

Benieuwd naar meer?

Neem contact op met Laura Coppens op 076-5420364 of via laura.coppens@cssbreda.nl.

Inschrijven

Wil je deelnemen aan een Expertprogramma? Schrijf je dan in via onderstaand formulier.

Expertprogramma*

Locatie*

Data*
(Bijeenkomsten altijd van 10:00 tot 16:30, incl. lunch)

Voor- & Achternaam*

Geboortedatum*

E-mailadres*

Telefoonnummer

Organisatienaam*

Functie*

Organisatieadres*

Postcode & Plaatsnaam*

Factuur t.a.v.*

Factuur e-mailadres*

Opmerkingen of bijzonderheden (bijv. kostenplaats/bestelnummer)